Sydney
Jag får be om ursäkt för den dåliga uppdateringen men det händer hela tiden saker här och de senaste dagarna har varit hektiska med en massa fixande med jobbsökande, fixa RSA (man måste ha ett certifikat så man får servera alkohol, nödvändigt att ha för att få ett jobb inom restaurangbranschen), letande efter boende, CV osv. Det tar väldigt mycket på krafterna men nu börjar saker och ting ordna upp sig och vi har fixat boende för de närmsta veckorna och har säkrat jul och nyår i Sydney. Kommer bli FETT! För tillfället bor vi på ett hostel som vi har bokat in oss på för två veckor. Sedan flyttar vi till ett long-term hostel där man bor om man vill stanna för en längre tid. Det ligger 15 minuter från centrum men priset vi kommer betala är väldigt bra! Så det känns skönt att ha boende fixat, nu ska man bara ut i arbetslivet med!
Det som har hänt de senaste dagarna är att fyra dagar innan vi skulle starta vår körsbärskarriär får vi ett mail av arbetsgivaren som sa att på grund av det dåliga vädret så har det flyttats fram en månad. Så det var bara att ändra planerna och vi beslutade oss för att ge Sydney en chans för att stanna där på långsikt.
Genom kontakter till mig fick jag och Karin bo gratis hos en svensk tjej på Manly. Manly ligger 30 minuter från Sydney med färja och jag skulle beskriva det som Byron Bay fast med ett större centrum vilket jag verkligen gillade. Dagarna bestod av häng med sköna människor, kolla runt i centrum, chill på stranden och hann även med att surfa, tough life huh? Måste också tillägga att den första (varma) duschen på nästan två veckor var heeeeelt fantastisk!
Vi flyttade in till centrum och på kvällen var vi på Woolworths (stor mataffär) där gick vi runt och hade inte en aning om vad vi skulle göra till middag. Vi båda var trötta på burkmat och tänkte att vi skulle göra något annat istället för tonfisk, makrill, pasta eller nudlar. Det måste vara som att någon som har hört vår bön för vi träffade på vår rumskamrat och hans italienska vän som tydligen var jätteduktig på att laga mat. Vi blev inbjudna till middagen och inte en krona behövde vi betala. På menyn stod det risotto med kyckling och svamp, kycklingklubbor tillsammans med stekta grönsaker och till efterrätt melon. Efter två månader utan ”riktig” mat så var jag i himmelriket! Så lyxigt!
Eloge till er som orkade läsa denna oändliga texten!

Något jag har varit ännu sämre på är att fotografera, så ni får nöja er med denna sålänge!